Desert prajitura Figaro

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Noi 2017 | 28352 vizualizari

 

Habar nu am de ce-i zice Figaro, sa aiba legatura cu Barbierul din Sevilla a lui Rossini, posibil, poate si pe vremea aia se manca asa o prajitura, inventata chiar de Figaro....dar ce sa mai lungim introducerea sa trecem direct la cuprins si actiune...Figaro-n sus, Figaro-n jos.....un deliciu.....cu zmeura, nuca si bezea.....

 

INGREDIENTE

  • 200 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 galbenusuri
  • 275 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • cca 500 g gem de zmeura ( am pus mai mult de jumatate dintr-un borcan de 800 g)
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr.Oetker
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Figaro:

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm.

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu margarina la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat,  le-am mixat foarte bine, pana ce zaharul s-a topit. Apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt.

Separat am batut albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esentele de rom si vanilie, apoi am incorporat nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus.

In tava tapetata, am intins blatul uniform, apoi am adaugat gemul de zmeura si la final, bezeaua cu nuca, am uniformizat si am dat tava la cuptorul preincalzit, cca. 40 min, cand a inceput sa se rumeasca, am stins focul si am lasat tava in cuptor sa se usuce bine bezeaua. Cu ajutorul unui cutit zimtat, am portionat prajitura inca calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mozaic